Tokki

Tokki merupakan penulis sambilan di Laman Web Rasmi Angsa Emas Sdn Bhd. Niat Tokki menulis adalah untuk berkongsi apa-apa tips, pengalaman, berita, info-info semasa berkenaan dengan dunia Emas. Tokki ni bukanlah Tok Belagak, Tokki bukan scammer, jadi anda jangan risau, niat Tokki menulis hanya untuk manfaat ramai umat manusia atas bumi, bukan untuk scam. Kalau rasa perkongsian Tokki tak menarik, 1001 keampunan Tokki ucapkan. Tokki cuba untuk jadi penulis dan pekongsi yang baik, doakan Tokki ya.

Tokki
Cincin Emas 916 Cincin Belah Rotan 916

7 Tips Memilih Cincin Buat Bakal Pengantin

Cincin ni tidak asing lagi bagi masyarakat Malaysia umumnya, dan khususnya bagi masyarakat Melayu. Bila sebut sahaja tentang cincin belah rotan, mesti orang terfikir tentang kahwin. Adat resam orang Melayu kebiasaannya akan memberikan sebentuk cincin belah rotan ketika mengikat janji ketika merisik atau bertunang bagi bakal pengantin. Kebiasaannya, pada bulan November dan Disember setiap tahun …

7 Tips Memilih Cincin Buat Bakal Pengantin Read More »

Tips Membeli Barang Kemas Yang Anda Wajib Tahu Emas 916-999

FAKTA! – Barangan Kemas 1 Keperluan Bagi Wanita?

Hakikatnya adalah perhiasan barangan kemas sentiasa menjadi bahagian penting dalam budaya manusia khususnya wanita, melayani beberapa tujuan yang amat penting bagi setiap kita, ada yang gunakan barangan kemas sebagai satu pelaburan, ada yang jadikannya sebagai satu sumber inspirasi untuk tampil lebih yakin dan tampak bergaya. Perhiasan & Fesyen Di mana-mana di dunia, wanita memakai pelbagai …

FAKTA! – Barangan Kemas 1 Keperluan Bagi Wanita? Read More »

Rahsia Cop barangan kemas emas 999 emas 916 silver dan stainless steel

Emas Tulen Atau Tidak? 20 Rahsia Kenal Cop Barangan Kemas

Adakah anda tahu anda mempunyai emas tulen atau tidak? Perasan tak pada setiap barangan kemas akan ada pada bahagian dalam tanda seperti ukiran nombor atau huruf. Setiap kali membeli barang kemas, ada sebahagian dari kita yang mungkin perasan cop atau tanda yang terdapat pada barang kemas tersebut. Tapi ada juga yang rata-rata kami perasan tak …

Emas Tulen Atau Tidak? 20 Rahsia Kenal Cop Barangan Kemas Read More »

About-Us-Angsa-Emas-Harga-Emas-916-999-Harga-Emas-Semasa-Wangsa-Maju

Kedai Emas dari Rumah ke Bisnes 7 Angka

Ada orang cakap, orang bisnes kedai emas ni mesti kaya, boleh pakai dan ada koleksi gelang emas, cincin emas, rantai emas banyak. Kalau dulu zaman kecil-kecil di Taska di Sekolah biasa didendangkan dengan cerita Jack and The Beanstalk. Kisah si Angsa milik raksaksa yang menetaskan telur-telur emas. Angsa Emas Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat milik …

Kedai Emas dari Rumah ke Bisnes 7 Angka Read More »

Harga Emas Semasa 1 Gram 999

Emas 1 Gram Rahsia Simpan 1 Gram Setiap Bulan

“Sayang, kalau abang cuba simpan satu bulan emas 1 gram okay tak?” tanya Zakuan kepada isterinya. Sebenarnya dah lama Zakuan berhajat nak simpan emas 1 Gram 1 bulan sebagai satu bentuk “forgotten saving” bagi mereka sekeluarga. Dia ambil masa lebih kurang 6 bulan untuk membuat bacaan dan bertanyakan mereka yang pakar dengan simpanan emas ni. …

Emas 1 Gram Rahsia Simpan 1 Gram Setiap Bulan Read More »

Kenapa-Pelaburan-Emas-Fakta-Harga Emas Semasa

Barangan Kemas? 5 Perkara Lelaki Wajib Tahu Sebelum Membeli

Saya kenalpasti antara satu sebab kenapa saya kurang berjaya membeli hadiah barangan kemas kepada isteri dalam 16 tahun yang lalu disebabkan banyak perkara yang saya tak ambil tahu. Ya tak ambil tahu tentang perhiasan wanita iaitu barangan kemas, intan, permata, berlian, dan sebagainya. Jadi setelah 16 tahun yang lalu ni, Tokki berjaya lah ringkas kan …

Barangan Kemas? 5 Perkara Lelaki Wajib Tahu Sebelum Membeli Read More »

Nilai-Emas-Hari-Ini-Pelaburan-Emas-kelebihan-melabur-emas-fizikal

Wajib Tahu 3 Kelebihan Pelaburan Emas Fizikal

Tahniah kerana berjaya sampai ke blog ni. Biasanya orang yang datang ke blog mereka yang mempunyai minat dan kesedaran untuk menjadikan emas sebagai medium pelaburan mereka. Dan anda adalah salah seorang daripada mereka yang berminat dengan pelaburan emas. Emas & Manusia Kita sedia maklum, manusia dan emas memang tidak dapat dipisahkan. Di dunia dan di …

Wajib Tahu 3 Kelebihan Pelaburan Emas Fizikal Read More »

Fakta-Pelaburan-Emas-Nilai-Emas-Hari-Ini-Pelaburan-Emas-kelebihan-melabur-emas-fizikal

2 Fakta Berkaitan Pelaburan Emas Yang Wajib Tahu!

Anda takut duit simpanan anda bocor? Dah cuba simpan dalam tabung tapi hujung bulan asyik korek tabung je? Mungkin anda dah perlu tukar cara anda menyimpan sekarang. Kalau dulu anda simpan duit kertas RM, sekarang anda boleh mula menyimpan logam yang sangat bernilai iaitu emas. Dengan bermodalkan RM250 sebulan, anda dah boleh mulakan pelaburan emas …

2 Fakta Berkaitan Pelaburan Emas Yang Wajib Tahu! Read More »

Scroll to Top

join the family

Subscribe to our mailing list and get a special surprise

*Required field