BLOG

TIPS EMAS & HARGA EMAS SEMASA TERKINI

FAKTA! – Barangan Kemas 1 Keperluan Bagi Wanita?

Hakikatnya adalah perhiasan barangan kemas sentiasa menjadi bahagian penting dalam budaya manusia khususnya wanita, melayani beberapa tujuan yang amat penting bagi setiap kita, ada yang gunakan barangan kemas sebagai satu pelaburan, ada yang jadikannya sebagai satu sumber inspirasi untuk tampil lebih yakin dan tampak bergaya. Perhiasan & Fesyen Di mana-mana di dunia, wanita memakai pelbagai perhiasan yang banyak. Sama ada dengan cincin emas, rantai emas, gelang emas atau anting-anting,...

Read more

3 Tips Membeli Barang Kemas Yang Anda Wajib Tahu

"Siti, kau rasa okay tak kalau aku beli barang kemas dan jadikan dia sebagai aset aku? Ala macam kau selalu beli emas tu." tanya Ain ingin tahu. "Ye Ain, okay je. Cuma masa kau beli barangan kemas tu, jangan beli sebarangan je la. Tak semua jenis barangan kemas boleh dijadikan aset." balas Siti.   Di luar sana ramai yang macam Ain, nak jadikan barangan kemas sebagai aset. Bila ekonomi...

Read more

Emas Tulen Atau Tidak? 20 Rahsia Kenal Cop Barangan Kemas

Adakah anda tahu anda mempunyai emas tulen atau tidak? Perasan tak pada setiap barangan kemas akan ada pada bahagian dalam tanda seperti ukiran nombor atau huruf. Setiap kali membeli barang kemas, ada sebahagian dari kita yang mungkin perasan cop atau tanda yang terdapat pada barang kemas tersebut. Tapi ada juga yang rata-rata kami perasan tak ambil kisah pun tentang perkara ni. Jadi hari ni kami berasa terpanggil untuk berkongsi...

Read more

Kedai Emas dari Rumah ke Bisnes 7 Angka

Ada orang cakap, orang bisnes kedai emas ni mesti kaya, boleh pakai dan ada koleksi gelang emas, cincin emas, rantai emas banyak. Kalau dulu zaman kecil-kecil di Taska di Sekolah biasa didendangkan dengan cerita Jack and The Beanstalk. Kisah si Angsa milik raksaksa yang menetaskan telur-telur emas. Angsa Emas Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat milik penuh bumiputera yang beroperasi sejak tahun 2016 bermula dengan lot pejabat yang kecil. Alhamdulillah...

Read more

Emas 1 Gram Rahsia Simpan 1 Gram Setiap Bulan

"Sayang, kalau abang cuba simpan satu bulan emas 1 gram okay tak?" tanya Zakuan kepada isterinya. Sebenarnya dah lama Zakuan berhajat nak simpan emas 1 Gram 1 bulan sebagai satu bentuk “forgotten saving” bagi mereka sekeluarga. Dia ambil masa lebih kurang 6 bulan untuk membuat bacaan dan bertanyakan mereka yang pakar dengan simpanan emas ni. Akhirnya, Zakuan tekad untuk memulakan simpanan emasnya, 1 gram emas setiap bulan. Sekiranya Zakuan...

Read more