Harga Emas Semasa

harga emas

6 Faktor Jangkaan Kenaikkan Harga Emas

Emas seperti kita sedia maklum bahawa ianya merupakan wang yang sebenar ataupun senang dikenali sebagai “international money” dimana ianya laku dimana-mana tempat. Seiring dengan itu, harga emas akan sentiasa mengalami kenaikkan dek kerana beberapa faktor yang member kesan secara langsung kepada kenaikkan harga ini. Antara faktor yang membuatkan harga emas naik : 1. Risiko geopolitik …

6 Faktor Jangkaan Kenaikkan Harga Emas Read More »

Kenapa-Pelaburan-Emas-Fakta-Harga Emas Semasa

Barangan Kemas? 5 Perkara Lelaki Wajib Tahu Sebelum Membeli

Saya kenalpasti antara satu sebab kenapa saya kurang berjaya membeli hadiah barangan kemas kepada isteri dalam 16 tahun yang lalu disebabkan banyak perkara yang saya tak ambil tahu. Ya tak ambil tahu tentang perhiasan wanita iaitu barangan kemas, intan, permata, berlian, dan sebagainya. Jadi setelah 16 tahun yang lalu ni, Tokki berjaya lah ringkas kan …

Barangan Kemas? 5 Perkara Lelaki Wajib Tahu Sebelum Membeli Read More »

Nilai-Emas-Hari-Ini-Pelaburan-Emas-kelebihan-melabur-emas-fizikal

Wajib Tahu 3 Kelebihan Pelaburan Emas Fizikal

Tahniah kerana berjaya sampai ke blog ni. Biasanya orang yang datang ke blog mereka yang mempunyai minat dan kesedaran untuk menjadikan emas sebagai medium pelaburan mereka. Dan anda adalah salah seorang daripada mereka yang berminat dengan pelaburan emas. Emas & Manusia Kita sedia maklum, manusia dan emas memang tidak dapat dipisahkan. Di dunia dan di …

Wajib Tahu 3 Kelebihan Pelaburan Emas Fizikal Read More »

Fakta-Pelaburan-Emas-Nilai-Emas-Hari-Ini-Pelaburan-Emas-kelebihan-melabur-emas-fizikal

2 Fakta Berkaitan Pelaburan Emas Yang Wajib Tahu!

Anda takut duit simpanan anda bocor? Dah cuba simpan dalam tabung tapi hujung bulan asyik korek tabung je? Mungkin anda dah perlu tukar cara anda menyimpan sekarang. Kalau dulu anda simpan duit kertas RM, sekarang anda boleh mula menyimpan logam yang sangat bernilai iaitu emas. Dengan bermodalkan RM250 sebulan, anda dah boleh mulakan pelaburan emas …

2 Fakta Berkaitan Pelaburan Emas Yang Wajib Tahu! Read More »

Scroll to Top

join the family

Subscribe to our mailing list and get latest update from us.

*Required field